Cand se monteaza parchetul pentru incalzirea in pardoseala cu agent termic?

cand motam parchetul peste incalzirea in pardoseala

Cand se monteaza parchetul pentru incalzirea in pardoseala cu agent termic?

Montarea finisajului final, mai ales a parchetului lipit, inainte ca sapa sa fie complet uscata si la parametrii optimi constituie o gresala.

Aceasta greseala poate duce la deterioararea parchetului si a sapei daca acesta este lipit.

Parchetul este foarte sensibil la variatiile de umiditate.

In principiu pentru o sapa de ciment trebuie sa asteptam maturarea acesteia timp de 21 -28 de zile in functie de reteta. Dupa care trebuie sa pornim programul de uscare al sapei. Acesta dureaza in general 15 zile.

Sunt mai multe propuneri de programe de uscare al sapei dar in principiu ideea este aceeasi, sa urcam treptat temperatura pana la temperatura nominala dupa care sa o coboram.

 

Uscarea sapei depinde de in principiu de grosimea acesteia si umiditatea relativa din casa respectiva, ventilatie, etc. Specialisti zic ca ar dura cam o saptamana pe centimetru de sapa. Dar asta este o informatie empirica

Cel mai pretentios este parchetul lipit. Umiditatea din sapa se masoara cu un dispozitiv special de catre cei care instaleaza parchetul. Cu acest dispozitiv se preia o proba din sapa si se masoara umiditatea.

 

Sapele pe baza de anhidrita sunt sape lichide ce au in componenta lor anhidrita Aceste sape se usuca mai repede, decat cele pe baza de ciment.

Un compus mineral pe baza de sulfat de calciu (ipsos). Datorita porozitatii reduse, sapa din anhidrit va transfera mai eficient caldura iar pardoseala se va incalzi mai repede decat in cazul sapelor pe baza de ciment. Aceasta sapa este ideala pentru suprafete mari, dar nu este recomandata in incaperile cu umiditate crescuta. Elicopterizarea sau perierea timpurie stimuleaza procesul de uscare.

 

Uscarea se va realiza prin incalzirea incaperilor si aerisirea periodica.

 

Pentru motarea finisaului ar trebui respectatele urmatoarele valori ale umiditatii reziduale:  umiditatea reziduală a substratului este < 2 CM % pe şapele din ciment fără încălzirea pardoselii (resp. <1,8 CM% cu încălzirea pardoselii) şi < 0,5 CM% pentru şapele cu sulfat de calciu fără încălzirea pardoselii (resp. <0,3 CM %cu încălzirea pardoselii).

 

Finisajele ceramice pot fi instalate mai rapid.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Tocmai ai adăugat acest produs în coș: