Politica de retur

Politica de retur

Renuntarea la cumparare se aplica doar clientilor persone fizice dupa cum urmeaza:

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G.130/2000. Acestea se pot returna in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 10 zile lucratoare de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, fara urme ale utilizarii, in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care le-au insotit, impreuna cu factura de achizitie.

Pentru returnarea unui produs trebuie sa anuntati in scris pe adresa de email office@automaticflow.ro

In cazul in care nu doriti inlocuirea cu un alt produs va putem returna contravaloarea comenzii, conform legilor in vigoare, in termen de 30 de zile de la primirea returului la sediul nostru. Cheltuielile de returnare, conform reglementarilor in vigoare, vor fi suportate de catre dvs. si va recomandam sa folositi acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.

Daca produsul este returnat intr-o stare deteriorata, stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, vom reexpedia produsul catre client pe cheltuiala acestuia. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor.

Pentru a se evita neintelegerile se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un process verbal in care se va specifica starea coletului.

Conform O.G. 130/2000 (art. 10 lit. c) Automatic Flow isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate. Membrul/Clientul va fi informat pe pagina fiecarui produs daca acesta este returnabil sau nu. Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit.

 

7.8. Returnarea produselor achizitionate exclusiv online

• 7.8.1. Clientul Automatic Flow poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:
– 7.8.1.1. Coletele prezinta deteriorari severe;
– 7.8.1.2. Produsele au fost livrate / facturat gresit;
– 7.8.1.3. Produsele prezinta defecte de fabricatie;
– 7.8.1.4 Produsele au marimi eronat comandate de catre Client;
– 7.8.1.5. „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.” De asemenea, in conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului.
• 7.8.2. Clientul se obliga sa notifice Automatic Flow, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor.
• 7.8.3. Clientului care a notificat Automatic Flow conform art 7.8.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile calendaristice, in caz contrar, Automatic Flow considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.
• 7.8.4. Clientul Automatic Flow nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:
– 7.8.4.1. In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 7.8.1.4.
– 7.8.4.2. In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 7.8.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile calendaristice prevazute conform art 7.8.2, calculata din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.
– 7.8.4.3. In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 7.8.1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).
– 7.8.4.4. Conform O.G. 130/2000 (art. 10 lit. c) Automatic Flow isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate. Membrul/Clientul va fi informat pe pagina fiecarui produs daca acesta este returnabil sau nu. Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit.
• 7.8.5. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului.
• 7.8.6. In cazul inlocuirii produsului cu unul avand marimea nou comandata, conform 7.8.1.3, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.
• 7.8.7. In cazul in care Clientul care a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 7.8.1.3, iar Automatic Flow nu dispune de un produs corespunzator pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului in conformitate cu 7.8.5.
• 7.8.8. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.
• 7.8.9. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client exceptie facand situatiile prezentate la punctele 7.8.1.1; 7.8.1.2; 7.8.1.3 precum si in cazul lipsei conformitatii conform 7.8.1., situatie in care Automatic Flow va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul, livrarii unui/unor produs(e) necomandat(e), conform cap. 7.3., cheltuielile de returnare sunt in sarcina Automatic Flow.