Cat costa o pompa de caldura?

at costa o pompa de caldura

Cat costa o pompa de caldura?

Daca nu ai disponibil gaz pentru locuinta ta si ai o retea electrica ok, pompa de caldura este clar prima alegere spre care sa te indrepti pentru incalzirea si racirea locuintei tale.

Cand te uiti la pompele de caldura prima data ti se pare pretul acestui echipament foarte mare.

Da, investia este mare dar beneficiile pe termen lung sunt mult mai avantajoase decat orice alt sistem de incalzire.

Ideea este ca sunt incredibil de multi producatori de pompe de caldura. Mai toti jucatorii din industria sistemelor de incalzire au adaugat in portofoliu si o gama de pompe de caldura, chiar daca nu le produc ei, iar cei care produceau aer conditionat au realizat si ei gama lor de pompe de caldura.

Pe langa produsele de brand exista si o gama „infinita” de pompe de caldura no-name care pot fi importate.

Culmea este ca oferta este mai mare decat cererea. Din pacate pompele de caldura nu au avut un volum de vanzari impresionantasa cum se asteptau toti producatorii, crestea vanzarilor este foarte moderata si lenta. In principal din cauza pretului.

Din acest motiv centralele termice raman pe primul loc in top-ul intereselor marilor corporatii iar pompele de caldura pentru SRL-urile din Romania.

Desi pare ciudat o pompa de caldura aer apa este ceva mai scumpa decat o pompa de caldura sol apa. In principiu cam la toate brandurile ar trebui sa se pastreze acest raport pe aceeasi capacitate.

Basic o pompa de caldura are un condensator, un evaporator, o vana de expansie, un compresor si un microcontroller. La pompele aer apa evaporatorul este acel registru mare din cupru cu aripioare din aluminiu, iar la cele apa apa este tot un schimbator de inox brazat cu cupru.

In concluzie evaporatorul la pompa sol apa este mai ieftin decat evaporatorul la aer apa din pricina costurilor materialor. Totodata pompele aer apa sunt mai voluminoase decat cele sol apa, deci se mai adauga un cost suplimentar si la transport. In rest celelalte componente sunt identice.

La variantele aer apa mai gasim in componenta sistemului de obicei si o vana cu 4 cai reversibila pentru trecerea de la incalzire la racire, piesa pe care nu o regasim la toate pompele de caldura sol apa.

Poti gasi o pompa de caldura aer apa de la 1000 de eur pana la 8000 de eur pentru aceeasi capacitate. Diferenta de pret este data in principiu de calitatea materialelor dar si de electronica pompei de caldura. Pompele de caldura cu electronica si senzoristica avansata reusesc sa controleze mult mai bine si mai eficient pompa de caldura si pot avea comunicatie cu alte sisteme.

Vei vedea imediat diferenta dintre o pompa de caldura ce se respecta si un no name in momentul in care ceri documentatia. O pompa validata are certificate, ai curbele de performanta, capacitatile in functie de temperatura, grafice, manual de service, etc. Costurile cu certificarile se adauga la pretul pompei de caldura.

Acum pe la noi gasim urmatoarele branduri de pompa de caldura aer apa: CHOFU, Daikin, Dimplex, Ferroli, Hitachi, Hoval, LG, Maxa, Mitsubishi HI, Mitsubishi, Nibe, Ochsner, Panasonic, Rhoss, Samsung, Stiebel Eltron, Vaillant, Viessmann, Wolf.

Acum o sa va pregatesc niste cofiguratii, daca faci click poti achizitiona direct din shopul de pompe de caldura.

Ca sa stiti o pompa de caldura aer apa capacitatea exprimata la A7/W35 . Am ales pompe intre 6kW si 16 kW. Cu aceste pompe puteti incalzi case cu suprafete de pana la 320 de metri patrati in functie de izolatie, etanseitate, etc. dar si suprafete mai mari. Peste aceste dimensiuni se pot face configuratii speciale de pompe de caldura in cascada sau se pot utliza pompe de capacitati mari.

Am ales cele mai uzuale variante de pompe de caldura. Evidend fiecare producator are foarte multe tipuri si tipodimenisuni, deci cel mai bine ma contactati pentru o oferta personalizata.

Te rog sa ma contactezi pentru o oferta personalizata si ca sa obtii cel mai bun pret la pompa ta de caldura la numarul 07 36 36 07 36.

 

Evident ca trebuie sa pornim de la alegerea capacitati pompei de caldura. Daca dorim ceva din gama mai cunoscuta mai de brend putem alege urmatoarele variante

Variantele pe care le-am ales sunt variante care au nevoie de un boiler extern pentru a produce apa calda menajera. Fiecare pompa de caldura in general mai are nevoie de o vana divertoare, unele sunt incluse altele nu. Cam la fiecare productaor exista si o varianta de boiler cu pompa incorporata. La variantele monobloc boilerul extern este obligatoriu.

Aici gasesti cateva variatne de boiler si vana cu trei cai:

Evident ca mai avem nevoie de cateva accesorii pentru a completa instalatia termica:

Acestea nu sunt toate echipamentele si accesoriile necesare, dar sper ca macar ti am dat o idee despre ce inseamna o camera tehnica completa pentru pompa de caldura.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Tocmai ai adăugat acest produs în coș: