Care este lungimea maxima a circuitului de incalzire in pardoseala?

Care este lungimea maxima a circuitului de incalzire in pardoseala

Care este lungimea maxima a circuitului de incalzire in pardoseala?

Cea mai des intalnita greseala este aceea a circuitelor extrem de lungi, cand lungimea maxima de circuit este depasita. De obicei din lipsa de proiect sau pentru ca dorim sa facem economie la dimensiunea si numarul  distribuitoarelor se fac circuite mult prea lungi. Pe tevile subtiri ar trebui sa mergi cu maxim 70 de metri liniari de teava pentru incalzirea in pardoseala pe un circuit.

Suprafetele radiante create pe un circuit lung au o putere mai mica, circuitele lungi au caderi de presiune foarte mari, sunt mai greu de aerisit si in  general creeaza cele mai multe probleme in exploatare.

Vezi si versiunea video a articolului

Recomandarea mea este sa mariti pasul de montaj de la 10 cm la 15 cm pentru ca o sa constatati ca astfel mariti si viteza fluidului pe circuite si obtineti acelasi rezultat..

Share this post

Comentarii

 • Toma Dobre Reply

  Bună ziua,
  Dacă mă puteți ajuta: Încălzire mixtă, calorifere și încălzire în pardoseală. Montez circuite separate pentru fiecare sistem. Pentru pardoseală, circuitul este: de la centrala pe gaz de pe perete, până la cutia cu distribuitorul circuitelor pardoselii, circuit cu agent termic 35 grade. Pentru calorifere de unde plec cu circuit separat cu agent de 55 grade ? Cum obțin temperatură mai mare pentru ele?

  17 februarie 2023 at 13:44
  • Sarbescu Adrian Reply

   Buna ziua, Folositi ori grupuri de amestec pe distribuitoare si coloana separata pentru radiatoare. Sau coloana separata pardoseala cu grup de amestec si coloana separata fara amestec pentru radiatoare.

   O zi buna,

   Adrian

   22 februarie 2023 at 11:41
 • Ion Costinel Reply

  Buna ziua
  Doresc sa pun incalzire in pardoseala la un partament cu 3 camere , 75mp. Sau configurat 11 circuite la 700 mm teava 17×2,0 PE-Xa , intrebarea mea este daca am nevoie de Grup Pompare, Amestec si Reglare Temperatura ?
  Va multumesc

  13 iunie 2023 at 22:17
 • Cristian escu Reply

  Am ceva materiale trimise se un unchi din italia, rdz caleffi, teava este pe-rt type 2,17×2.Din 3 instalatori intrrbati in Ro, toti recomanda pex-A. Aveti vreo idee de ce?

  29 ianuarie 2024 at 23:28
  • Sarbescu Adrian Reply

   Da, la noi e mai popular pex-A deoarece brandurile care fac marketing pe acest tip de produs in principal sunt mari producatori de pex a si nu de pe rt.

   30 ianuarie 2024 at 9:41

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Tocmai ai adăugat acest produs în coș: