Vezi aici toate sistemele de incalzire in pardoseala din Romania !!

incalzire in pardoseala

Vezi aici toate sistemele de incalzire in pardoseala din Romania !!

Vreau sa va prezint toate sistemele de incalzire in pardoseala disponibile in Romania de la: Rehau, Uponor, Henco, Viega, Emetti, Frankische, Ivar, Ferroli, Maincor, Magnum Heating, Capricorn, Tiemme, Purmo, Wavin, Valrom, Pexgol. TECE, Oventrop. Giacomini, Systema, RBM, Jentro, KAN, KERMI, Variotherm.

 

Ca sa-ti fie mai usor sa alegi le-am pus pe toate aici sa ai cea mai buna sursa de informare posibila in domeniu.

 

Oricum in functie de evolutia pietei o sa completez cu informatii actualizate.

 

Sa stii ca am dus ceva munca de cercetare ca sa ai o imagine mai clara asupra tuturor sistemelor de incalzire in pardoseala.

Cine are cel mai bun pex pentru incalzirea in pardoseala?

 

Dupa cum observam exista foarte multi furnizori de solutii de incalzire in pardoseala si evident ca fiecare este de parere ca teava lui de incalzire in pardoseala este cea mai buna.

Evident ca noi consumatorul obisnui in realitatea nu putem face diferenta intre calitatea tevilor. Daca va zic nici macar nu putem face diferenta intre PE-Xa, PE-Xc sau PE-RT

Tevile pex sunt folosite in Europa de peste 30 de ani si este un material care si a dovedit rezistenta in timp.

Chair daca cuprul este un material mai bun din anumite puncte de vedere decat tevile pex, acestea din urma sunt mai usor de instalat si mai ieftine.

Din aceste motive tevile pex au acaparat in totalitatea piata sistemelor de incalzire in pardoseala.

Din pacate trebuie sa te dezamagesc si sa-ti spun ca pe cei mai importanti parametrii ai unei tevi, adica transfer termic si rugozitate interna (adica cadere de presiune pe metru liniar) nu exista nici o diferenta intre tevile de acelasi diametru si aceeasi grosime de perete interior, indiferenta de metoda de reticulare sau productie.

 

Deci proprietatile principale care ne intereseaza la tevile folosite la incalzirea in pardoseala sunt identice la absolut toate tevile, toti producatorii pe acelasi diametru si aceeasi grosime de perete.

Asa cum iti spuneam si in alte articole mai important decat teava este asezarea ei si dimensiunea circuitelor.

 

Faptul ca unele tevi pex sunt mai bine vazute decat altele si ca teava PE-Xa este mai bine vazuta decat, PE-Xcb, PE-RT , e doar o chestiune de marketing, de branding si asa mai departe.

 

Dar totusi exista o diferenta de pret intre sistemele de incalzire in pardoseala. Diferenta de pret, vine de la locul fabricatie, brand, retea de distributie, dar in principiu nu prea are legatura cu calitatea.

 

Da, exista o diferenta de maleabilitate intre tevi. Unele sunt mai flexibile si se monteaza mai usor decat altele, dar asta nu are legatura cu durata lor de viata.

 

Cum e cu garantia tevilor la incalzirea in pardoseala?

 

Orice teava pentru incalzirea in pardoseala este testata dupa o norma europeana pentru o perioada de 50 de ani la presiunea si temperatura nominala de functionare.

 

Acum de exemplu la tevile de tip PE-Xa temperatura si presiunea nominala este mai ridicata decat la o teava de tip PE-RT. Dar poate o teava PE=Xa este mult prea buna pentru a fi folosita la incalzirea in pardoseala. Unde presiunea si teperatura nominala este semnificativ mai mica.

 

Important de stiut este ca durata de viata creste cu cat temperatura si presiunea de functionare sunt mai scazute.

 

Acum faptul ca un producator da o garantie de 10 ani, altul de 30 de ani, e doar o chestiune de strategie comerciala, nu are legatura cu calitatea produsului.

Totusi trebuie sa admit ca poate exista o diferenta de calitate intre diversi producatori, care deriva din controlul calitatii.

 

De exemplu acum se produce teava pex si in Romania, e o tehnologie destul de veche aparuta prin anii 70. Problema se pune intotdeauna la controlul calitatii, in sensul ca totusi un producator mai de nisa nu cred ca are un control atat de bun al loturilor.

Chestiunile astea costa, ai nevoie de un laborator propriu, certificari, proceduri ISO, metodologie.

Controlul calitatii loturilor care ies pe poarta fabricii impune anumite standarde.

 

Cu alte cuvinte un producator consacrat de marca nu va lasa niciodata ca un lot cu defect sa iasa pe poarta fabricii. Nu e imposibil dar probabilitatea este foarte mica.

 

Oricum despre brandurile prezentate aici nu am suspiciuni asupra calitatii.

 

Care este garantia reala la sistemele de incalzire in pardoseala?

 

Garantia reala la un sistem de incalzire in pardoseala vine in general cu o polita de asigurare asupra costurilor legate de inlocuirea sistemului in sapa, in cazul unui viciu de fabricatie.

Pentru ca problema nu este daca se sparge o teava, sa-ti dea vanzatorul la schimb 60 de metri de teava. Problema este ca trebuie sa spargi sapa, sa inlocuiesti finisajul interior. etc.

Ca sa primiti aceasta polita de asigurare trebuie sa asigurati in general urmatoarele conditii:

 

  • sa cumparati un sistem complet de incalzire in pardoseala de la acelasi furnizor,
  • sa-l instalati cu un instalator autorizat de catre furnizor, care sa documenteze realizarea instalatiei, cu poze, cu teste de presiune.
  • Sa intocmiti un proces verbal de punere in functiune conform instructiunilor furnizorului.
  • Sa incarcati instalatia cu apa demineralizata.

Oricum acest certificat nu va protejaza de incompetenta, adica un montaj prost unde teava a fost cutata si nu a fost remediata sau lipsa proiectarii.

Deci, garantia se refera exclusiv la viciu de fabricatie asupra tevi si nu a altor componente sau montaj prost executat.

Asa ca vedeti cu cine faceti manopera pentru incalzire in pardoseala.

 

Care sunt brandurile de top pentru incalzirea in pardoseala?

Sa stii ca pozitionarea in top a brandurilor la noi a depins exclusiv de cat de bine s-au miscat agentii de vanzari pe piata, cati bani s-au investit in promovare, cate companii de instalatii au asociat brandului respectiv. Cine a venit mai tarziu pe piata a ramas mai in urma.

Daca o sa intrebati pe cineva din vestul europei o sa vedeti ca in fiecare tara topul sistemelor de incalzire in pardoseala este diferit. O sa aveti supriza sa vedeti ca in anumite tari, sunt in top branduri care nu sunt prezente in Romania.

In Romania se considera a fi branduri de top urmatoarele sisteme de incalzire prin pardoseala: Rehau, Uponor, TECE, Viega, o gama de mijloc Tiemme, Frankische, Henco, Oventrop. Restul intrand la categorie sisteme ieftine de buget sau necunoscute.

O sa le ordonez in ordine alfabetica, ca sa incerc sa fiu impartial si o sa va descriu fiecare sistem de incalzire in pardoseala ca sa stiti despre ce este vorba.

 

Incalzire in pardoseala Capricorn

Capricorn este un producator de sisteme de incalzire in pardoseala polonez, probabil ca printre ultimii intrati cu distributia in Romania. Dar cu un succes neasteptat, concentrati pe sisteme ieftine si cu o retea de distributie mare in Romania. au reusit sa cucereasca piata low cost intr-un mod foarte rapid.

Capricorn produce teava de tip PE-RT/EVOH/PE-RT in 5 straturi sub denumirea comercial CapriFloor, plus accesoriile necesare sistemului.

Produce teava pert de 12, 14, 16, 17, 18 si 20 mm cu perete de 2 milimetri. tevile de 16 si 17 sunt ambalate uzual la colaci de 200 sau 500 de metri. Dar se produc si la colaci de 600 m.

Evident cele mai utilizate sunt tevile de 16 si 17 pretul mediu pentru teava de 16 este de 2 lei pe metru iar pentru teava de 17 2,2 lei pe metru liniar.

 

 

Incalzire in pardoseala Emmeti

Emmeti este un producator italian destul de mare, are o gama extinsa de produse, nu numai pentru incalzire in pardoseala. Produce tevi PE-Xa in 3 straturi, PE-Xa in 5 straturi, PE=Xc in 5 straturi si PE-RT in 5 straturi. Toate tevile au si bariera de oxigen EVOH.

Produce si placa cu nuturi albastra la un pret bun si sisteme de panouri radiante pentru tavane racite. De asemnea puteti gasi o gama extinsa de robineti, fittinguri sertizate pe tevi multistrat.

Din punctul meu de vedere nu prea a existat din partea producatorului un interes pentru Romania, este importat in general de companii mici iar pretul nu este foarte bun pentru teava. Pe medie undeva la 4 lei pe metrul liniar.

Evident se gasesc doar variantele PE-Xa de 16 si 17 mm.

 

Incalzire in pardoseala Ferroli

Se putea sa nu faca Ferroli si o teava pentru ei? Nu se putea, asa ca au facut o teava PE-Xa in 3 straturi cu barierara de oxigen EVOH la exterior.

Teava se gaseste sub denumirea comerciala FERPipe de 16 mm, 17mm si 20 mm la colaci de 200 m si 500 m. Au si variantele fara bariera de oxigen.

Bine producatorii pun in general bariera de oxigen la mijlocul tevii ca sa fie protejata de zgarieturi, daca o pui pe exterior nu e prea sanatos.

Am impresia ca e fabricata pe aici pe langa Bucuresti. Pret mediu 2,98 lei pe metru liniar. Are 10 ani garantie.

 

Incalzire in pardoseala Frankische

Frankische este un producator neamt de sisteme si produse din plastic. Este o afacere medie cu un produs bun. Mai putin cunoscut in Romania, dar comercializat in special pe proiecte.

Producatorul fabrica teava de tip PE-Xa, PE-Xb si PE-RT pe toate diametrele. La noi se comercializeaza variantele de 16 , 17 si 20 de mm pentru teava PE=Xa, PE-Xb si PE-RT sub denumiera comerciala FF-THERM.

Pretul mediu pentru teava PE-Xa de 17 este de 4 lei pe metru liniar, pentru teava PE-Xb este de 3.8 le pe metru liniar iar teava PE-RT se gaseste doar in varianta de 16 mm pret mediu 3 lei.

 

Incalzire in pardoseala Giacomini

Un alt mare producator italian in special de robineti. Robinetii ii gasiti in principal pe la Romstal. Dar produce si teava pentru incalzire in pardoseala. Italienii produc sub denumirea de Giacotherm PEX-b si polibutilena PB. La noi se livreaza sub dedumirea comerciala de

PEX EXTRA-FLEX si se aduc dimenisunile de 16 si 18 mm.

Polibutilena nu se importa, cererea este foarte mica, materialul probabil foarte scump.

Pretul mediu pe metru liniar la teava de 16 mm este de 3.9 lei.

 

Incalzire in pardoseala HENCO

Henco este un producator de sisteme de incalzire in pardoseala si distributie apa calda menajera belgian, face parte din gama produselor premium.

Henco s-a dedicat in special tevilor de tip multistrat precum si fittingurilor pentru distributia de apa calda menajera.

In general nu prea se folosesc tevile multistrat cu bariera de oxigen din aluminiu la sistemle de incalzire in pardoseala datorita pretului mult mai ridicat si manopera mai dificila.

Dar are si variante de PE-Xc/EVOH/PE-Xc si PE-RT cu bariera EVOH pe dimeniunile 16, 17, 18 si 20 de mm.

Producatorul garanteaza teava 10 ani,

Tevile tip multistrat se gasesc chiar si la Dedeman dar variantele cu EVOH nu se gasesc, decat probabil la Trust Euro Therm.

 

Incalzire in pardoseala IVAR

Ivar este un producator italian mai mic dar cu o gama foarte larga de produse, de la distribuitoare colectoare, grupuri de amestec, robineti,  sisteme de solare, sisteme de control, sisteme de ehilibrare hidraulica si bineinteles sisteme de incalzire in pardoseala.

Parca italienii s-au specializat pe productia de PE-Xb, asa ca si IVAR produce teava de tip b. pentru incalzirea in pardoseala sub denumirea comerciala de IVARPEX. Exista si o asocierea cu Franki

Teava se gaseste la colac pe diametrele 16,17 si 20 x 2 mm. Pretul mediu este pe la 2,8 lei. DIstribuitoarele au in general un pret foarte scazut sistemul vizeaza un

 

Incalzire in pardoseala Jentro

Jentro este un producator de top belgian de teava PE-Xa. Un brand mai mult dedicat pentru transportul apei calde menajere si productia de fitting-uri cu manson alunecator. Mai putin folosit la incalzirea in pardoseala, dimensiunile de teava de 16 x 2,2 mm.  20, 25 si 32 de mm.

Foarte putin maketat pe la noi, este un brand mai mult pentru cunoscatori. Jentro livreaza doar profesionistilor din domeniu.

 

Incalzire in pardoseala KAN

Kan-therm este un producator germano polonez in special de tevi si fittinguri pentru sistemele de climatizare. Relativ destul de putin promovat pe la noi.

Produce teava de tip PE-Xc, PE-RT si Polibutilena de diametre mici pentru pereti si tavane racite.

La noi mai gasesti teava de tip PE-RT cu diametrul de 16 x 2 mm la un pret de aproximativ 2,4 lei pe ml.

 

Incalzire in pardoseala KERMI

Kermi este un producator german in special de radiatoare dar a introdus in portofoliu si sistemele de incalzire in pardoseala dupa ce a fost cumparat de grupul Arbonia.

Nu prea stiu daca produc ei teava sau e cumparata din grup. Ideea este ca e adusa de Romstal, au variante PE-Xa si PE-Xc pret mediu 6 lei pe metru liniar.

 

Incalzire in pardoseala MAINCOR

Maincor este un producator german  specializat pe productia de teava de tip PE-RT, au avut o expansiune foarte mare in utlimii ani la nivel global si se numara printre primi 3 producatori de teava de tip PE-RT din Europa.

Eu lucrez de ceva vreme cu sistemul lor si cred ca are cel mai bun raport calitate pret. Furnizeaza teava de tip PE-RT de la 10, 14, 16,18 si 20 x 2 mm plus accesoriile necesare instalarii sistemului.

De asemenea livreaza si variante de teava tip PE-RT cu diamentru de 15, 16 mm dar cu grosimea de 1,5 mm in varianta de sistem NEO. Adica aceeasi calitate dar la un pret foarte bun.

Pret mediu pe metru liniar 2.4 lei.

Sistemul poarta denumirea de MAINFLOOR

 

Incalzire in pardoseala MAGNUM HEATING

Producator olandez de sisteme de incalzire prin pardoseala in special electrice. Dar in ultimii ani si-a extins gama de produse cu sisteme de incalzire/racire hidraulice exclusiv pe teava de tip PE-RT.

Produce teava de tip PE-RT de culoare albastra cu dinemnile de 10, x 1.3 mm, 14 si 16 x 2 mm.  A dezvoltat cateva sisteme care cred ca au cel mai bun raport calitate pret pentru renovari si sisteme slim, sisteme de racire in perete.

Pret mediu pe teava de 2,8 lei pe metru liniar.

 

Incalzire in pardosela OVENTROP

Oventrop este un brand ultracunoscut specializat in productia de armaturi pentru instalatii dar a introdus si sistemele de incalzire in pardoseala. SIsteme taker, cu placa cu nuturi, uscate, de perete. Gasesti orice fel de accesoriu.

Gasim produsele sub denumirea comerciala COPEX pentru teava de tip PE-Xc cu diametru  14,16,17 si 20 x 2 mm.

Oventrop livreaza si teava de tip PE-RT sub denumirea comerciala de COPERT in special pe diametrul de 16 si 17 x 2 mm, pretul pe metru liniar fiind de aproximativ 3,1 – 3,5 lei.

 

Incalzire in pardoseala PEXGOL

Teava neagra de la PEXGOL se zice ca ar fi cea mai buna teava pex din lume, e destul de celebra. Fabricata de producatorul isdraelian GOLAN PLASTIC este o teava folosita in special pentru aplicatii industriale, industria miniera etc.

Cu o experienta mai mare de 30 de ani in productia de tevi PEX, Golan Plastic cred ca este singurul producator de teava pex din lume care poate extruda teava la diametre de peste 500 mm.

Pe la noi a fost importata de niste firme obscure, o sa fac cercetari sa vad daca o mai aduce cineva.

 

Incalzire in pardoseala PURMO 

Purmo este un producator cu origine finlandeza de radiatoare dar cu o mare expansiune la nivel european din punct de vedere al productiei. Pentru ca radiatoarele sunt grele si trebuie sa fii mai aproape de consumator cu productia.

Produse de calitate la preturi bune. Evident ca trendul fiind orientat spre sistemele de incalzire in pardoseala au introdus si aceasta gama de produse in portofoliul lor.

Purmo s-a folosit de reteaua de distributie deja formata pe radiatoare si a introdus destul de rapid si sistemul de incalzire in pardoseala. Cred ia mai ajutat si Dedeman.

In principiu este un sistem de buget cu pret scazut. Cea mai cunoscuta gama comerciala fiind PEXPENTA o teava de tip PE-Xc in cinci straturi.  in variantele de 16, 17 si 20 x 2 mm. Cu cel mai scazut pret de pe piata pentru o teava PE-X,  cu o medie de 2,65 lei pe metru liniar.

Ca strategie de marketing am observat ca Purmo omite in pliantele de prezentare sa spuna ca este o teava de tip PE-Xc

Desi are cea mai ieftina teava, Purmo ofera si cea mai mare garantie comerciala pentru vicii de fabricatie de pe piata noastra (30 de ani),  garantia se refera strict la tevile de tip PEXPENTA. Oricum aceasta garantie se ofera numai in anumite conditii, cititi certificatul de garantie.

 

Incalzire in pardoseala RBM

Un alt producator italian de armaturi care ofera si echipamente de incalzire prin pardoseala.  Venit relativ tarziu in Romania comercializeaza teava PE-Xa, PE-Xc si PE-RT sub denumirea comerciala RBM KLIMA-FEX

Cele mai comercializate dimensiuni sunt 16 si 17 in gama PE-Xc si PE-RT pret mediu 3 lei pe metru liniar.

Cred ca sunt mai multi importatori dar de dimensiuni mici.

 

Incalzire in pardoseala REHAU

Ce sa va mai zic despre incalzirea in pardoseala REHAU, decat ca au toate sistemele pentru tevi de plastic. Teava rosie de 17×2 mm este cea mai populara cea mai cunoscuta.

Deoarece importatori comanda loturi mari pentru discount pe teava de 17x2mm, este si cea mai ieftina din gama REHAU. Se gaseste la un pret mediu de aproximativ 4 lei pe metru liniar.

Calitate germana.

 

 

Incalzire in pardoseala SISTEMA

Am gasit prin cautari si compania SISTEMA, nu mi am dat seama daca este o companie romaneasca care produce aici teava sau o importa.

Ofera tot kit-ul complet de incalzire in pardoseala si se concentreaza pe teava de tip PE-Xa

La productie avem doar urmatoarele informatii:

Toată producţia de ţevi din polietilenă reticulată SISTEMA este supusă unor testări continue de calitate, care asigură
faptul că produsul lansat pe piaţă corespunde tuturor standardelor în vigoare. Fabrica deţine un laborator echipat cu
ultimele dotări în echipament de control a calităţii, care realizează toate probele corespunzătoare ţevilor.

Dar nu stim unde este fabrica ce si cum.

Comercializeaza diametrele de teava 10, 16.17 si 20 de mm PE-Xa

 

Incalzire in pardoseala TECE

Un producator german din gama de top pentru elemente de incalzire in pardoseala. TECE ofera un sistem complet de incalzire in pardoseala si distributie a apei calde menajere.

Comercializeaza tevi pex sub denumirea comerciala de TECEfloor SQL teava de tip PE-Xa, PE-Xc si PE-RT

Preturile pentru PE-RT si PE-Xa se invart pe la 3 lei pe metru liniar iar PE-Xa pe la 4 lei pe metru liniar.

Dimenisuni uzuale 16, 17 si 20 x 2 mm.

 

Incalzire in pardoseala TIEMME

Producator de fittinguri  din alama TIEMME ofera si o gama completa de sisteme de incalzire in pardoseala si sisteme de tavane si pereti raciti.

Tiemme este specializat pe productia de teava de tip PE-Xb, in diverse culori si diametre. Sisteme multistrat pentru apa calda si rece. Dimenisunile uzulae pentru teava sunt 16, 17 si 20 de mm. Comercilizeaza si placi cu nuturi la un pret bun.

Pentru sistemele de incalzire in pardoseala uzuale are un pret special, teava tip PE-Xb este la un pret mediu pentru teava de 16 mm de 2,7 lei.

Sistemul Tiemme are cel mai bun pret pe metru patrat pe sistemele PE-Xb.

 

Incalzire in pardoseala UPONOR

Un alt producator finladezo suedez cu o reputatie internationala foarte buna, din punctul meu de vedere cu mai mult succes in America decat in Europa, este un producator de top in industria tevilor de plastic. Cred ca de altfel si primul producator de teava pex.

Un furnizor din gama de top, in principiu cumercializat in Romania de catre Romstal si alte cateva firme mai mici.

Ofera toata gama de sisteme de incalzire in pardoseala, teava clasica PE-Xa. Defat UPONOR ramane dedicat tevi de tip PE-Xa.

Uponor are si cateva sisteme interesante pentru racire in tavane si pereti sisteme pentru renovare.

Pretul mediu pentru teava de 17 este de 4 lei pe metru liniar.

 

Incalzire in pardoseala VALROM

Companie romaneasca subsidiara Romstal produce teava de tip PE-RT si PE-Xb sub denumiera comerciala de PEXKIT. Diametre uzuale 16 si 20 x 2 mm. Cu si fara bariera de oxigen.

Probabil cea mai ieftina teava disponibila la momentul actual pe piata din Romania. Pretul mediu undeva pe la 1,8 lei pe metru. Mai multe detalii la Romstal.

 

Incalzire in pardoseala Variotherm

Variotherm este un producator austriac de teava pex. Foarte putin cunoscut in Romania. Dar se mai aduce pe comanda. Variotherm promoveaza un tip de teava PE-RT cu bariera de oxigen din aluminiu. Este mai degraba un sistem multi strat. Destinat in special sistemelor uscate sau sistemelor de racire in tavan si pereti.

Patentul pe care marsaza Variotherm este faptul ca teava de 16 mm si cea de 11, 6 au pe suprafata exterioara niste caneluri care maresc suprafata de contact a tevii. Ei sustin ca au 10% eficienta in plus, fata de o suprafata rotunda normala.

Ce sa zic, greu de demonstrat. Teva se produce la dimensiunea de 11,6, 16 si 20 de mm. Pretul mediu cred ca este undeva pe la 12 lei pe metru liniar.

 

Incalzire in pardoseala VIEGA

Viega este un brand de super top ca sa zic asa. Standardul de calitate de la VIEGA este extrem de ridicat pentru ca: Quality is everything. Without quality, everything means nothing. 

Viega cred ca este printre putinele branduri care nu au lasat pretul jos si au reusit sa mentina un nivel ridicat. Au produse numai de calitate premium. Viega se adreseaza clientilor high end cam in toate aplicatiile disponibile pe care le are.

In partea de incalzire in pardoseala cea mai cunoscuta teava este teava de polibutilena de 15 mm la un pret mediu de 5,6 lei pe metru liniar. Sistemul de incalzire vine sub denumirea comerciala de Fonterra evident cu toate accesoriile necesare pentru orice tip de aplicatie.

Viega mai produce si teava PE-Xc si de tip PE-RT.

 

Incalzire in pardoseala WAVIN

Companie olandeza Wavin este in special cunoscuta pentru sistemele de scurgere, dar produce tot ce inseamna teava de plastic. Asa ca furnizeaza si solutii de incalzire in pardoeala, teava de tip PE-Xb si PE-RT, in principiu pe la noi se aduc tevile de 16 mm cu un pret mediu de 3 lei pe metru liniar.

Probabil ca nu e foarte interesanta piata pentru WAVIN asa ca prezenta produselor sale este foarte slaba pe segmentul acesta.

Poate nu am pus inca toti furnizorii de sisteme de incalzire in pardoseala dar o sa mai completez si o sa mai actualizez cu aparitii noi si interesante, dar sigur i am pus pe cei mai importanti.

 

Deci ce teava alegem pana la urma pentru incalzirea in pardoseala?

Daca ai observat cam fiecare producator fabrica din fiecare tip de teava. Deci exista motive serioase sa consideram ca toate tipurile de teava fie ca sunt PE-Xa,b,c PE-RT sau PB sunt similare.

Asa ca, in alegerea sistemului, putem lua in considerare urmatoarele criterii:

 

  • furnizorul care ne ofera un proiect de instalare
  • recomandarea instalatorului
  • buget

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Tocmai ai adăugat acest produs în coș: