Putem sa trecem un circuit de incalzire in pardoseala prin calorifer?

putem sa trecem un circuit de incalzire in /pardoseala prin calorifer

Putem sa trecem un circuit de incalzire in pardoseala prin calorifer?

Trecerea unui circuit de incalzire in pardoseala printr-un calorifer sau convector de pardoseala constituie o solutie de compromis.

 

In principiu nu este corect combinarea acestor circuite deoarece operaza pe temperaturi si debite diferite.

Daca vorbim de un port prosop de baie, ideea este de a suplimenta energia termica din camera respectiva si ar fi corect de adus din-un circuit separat de temperatura inalta sau macar din alt circuit.

 

In principiu daca folosim aceeasi putere data de agentul termic din pardoseala si pentru raditor nu aducem un surplus de energie in camera respectiva

 

Dar daca trecem iesirea din circuit print-un radiator port prosop controlat printr-un cap termostatic care controleaza debitul pe acest circuit controlam si temperatura din camera de baie respectiva.

Solutiile adoptate in general sunt aceea de a trece iesirea circuitului din pardoseala print-un radiator controlat de un cap termostatic. Acest cap termostatic controleaza practic debitul pe circuitul respectiv masurand temperatura din camera.

Deci daca nu avem nevoie de energie suplimentara solutia este relativ ok.

Aici se mai pun doua intrebari?

Unde este mai bine sa punem raditorul la intrarea circuitului in baie sau la iesirea circuitului de baie?

Daca punem ca agentul sa intre prima data in radiator acesta ar avea temperatura mai ridicata si ar putea inchide circuitul mai repede decat ar putea sa se incalzeasca pardoseala.

Pe iesire temperatura agentului care intra in radiator ar fi mai mica dar pardoseala ar fi mai calda.

Share this post

Comentarii

 • Adrian Reply

  Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi. Urmeaza sa fac o incalzire de 6 circuite in pardoseala, dar am si 3 calorifere. Cum procedez? Sa nu am surpriza de a nu se incalzi caloriferele

  28 ianuarie 2023 at 15:48
  • Sarbescu Adrian Reply

   Mai adagati 3 circuite in plus pe distribuitor pentru radiator si le trageti separat.

   28 ianuarie 2023 at 15:52
   • Irinel Reply

    Va salut
    Ma puteti ajuta cu un sfat, si anume ca as dori sa inlocuiesc un calorifer cu un circuit prin pardoseala. Se poate realiza? Suprafata este una f mica aprox 10m patrati. Iar calorifeul este f aproape de centrala, si nu este in continuarea celorlalte calorifere. Ce ar implica daca este tehnic posibil? Multumesc

    2 aprilie 2023 at 18:22
 • Aurelia Dan Reply

  Buna! Am si eu o intrebare :
  As vrea sa trec pe incalzire prin pardoseala doar in camere, ( sa renunt la calorifere) nu si in bucatarie unde am gresie.Tehnic s ar putea ? Multumesc!

  26 noiembrie 2023 at 20:46

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Tocmai ai adăugat acest produs în coș: