Se poate conecta o centrala termica in condensare direct la sistemul de incalzire in pardoseala cu agent termic?
Noile centrale termice in condensare sunt echipate cu pompe de recirculare electronice cu convertizor de frecventa, foarte eficiente, robuste si cu inaltimi de pompare mare.
Ca sa va dau un exemplu vechile generatii aveau o inaltime de pompare de 2 – 3 metri coloana de apa cele noi au 6-7 metri de coloana de apa.
Atentie!! inaltimea de pompare nu are legatura cu inaltimea cladirii in circuitele inchise. Ci cu forta necesara fluidului de a invinge fortele de frecare rezultate in urma deplasarii acestuia prin tevi si fittinguri.
Din cauza procesului de eroziune datorat unei viteze mai mari a apei centralele termice ar fi bine sa nu coboare sunb un delta T de 10 grade K intre tur si retur.
In principiu o centrala termica de 24 kW poate asigura un debit de 1200 l/h la un dT de 15 grade poate tranfera o putere de 20 de kW.
Oricum toate aceste elemente sunt variabile in functie de foarte multi parametri
Un circuit de incalzire in pardoseala poate avea un debit variabil de la 60 – 120 litri/ora. Deci practic o pompa de cantrala termica poate sustine 10 – 12 circuite fara probleme.
Ea poate incalzii si un numar mai mare de circuite, dar va rezulta o viteza mai mica de circulatie in circuitele de pardoseala. Asta in final rezulta o viteza de incalzire mai mica.
Nu o sa intru in detalii legate de lungimea circuitelor, debite, mai multe informatii gasisti prin articolele tehnice.
Lasă un răspuns